oppassistent

Au pair in schakelen voor je kinderen

Au pair in schakelen voor je kinderen

Een au pair in schakelen als ouders kan een goede optie zijn als je geen tijd hebt om op je kinderen te letten. Zo kan je altijd als ouders er op uit gaan en er zeker van zijn dat er iemand thuis is voor de kinderen. Een au pair is namelijk ook iets anders dan een oppas en kan in sommige gevallen een stuk beter zijn. Een oppas is iemand die voor een korte tijd op je kinderen kan passen. Een au pair is een persoon die in je huis woont en op deze manier altijd op je kinderen kan passen. Zo kan je vaak nachten wegblijven en er zeker van zijn dat je kinderen veilig zijn.

Voordelen van werken als een au pair

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het werk als een au pair. Ten eerste kan je als student een woning hebben doordat je inwonend bent bij de klant. Daarnaast krijg je hiervoor ook nog eens betaald voor het oppassen op de kinderen. Zo heb je een woning, die misschien wel dicht bij je studie locatie ligt en kan dit handig voor je zijn. De kosten van deze kamer in het huis worden vaak verrekend met je salaris wat je krijgt. Het voordeel van een au pair zijn is dat je ook vaak minder boodschappen hoeft te doen, dit komt doordat je vaak eten moet koken voor de kinderen waar je zelf ook van kunt eten. Ook heb je enkele nadelen die niet zo plezierig voor je kunnen zijn. Het kan zijn dat de ouders de hele nacht weg blijven, hierdoor moet je als au pair dan de hele nacht wakker blijven.

Werk zoeken als een au pair

Je moet natuurlijk wel werk zoeken als je aan de slag wilt gaan als een au pair. Je kan ervoor kiezen om dit in Nederland te doen, maar je kan dit ook doen in het buitenland. Een belangrijke eis is dan wel dat je dit binnen de Europese Unie moet doen. Zo heb je verschillende websites die werken als een platform en je veel te bieden hebben. Hier kan jij jezelf aanbieden als een au pair en kan je ook kijken naar mensen die hierna zoeken.

MEER TE WETEN KOMEN

student oppasser

Bijbaantje

Veiligheid