oppassistent

Als student oppasser worden!

Als student oppasser worden!

Als student wil je natuurlijk wel wat verdienen, zo is het leven van een student vaak ook duur. Je hebt veel kosten en hier is je studie dan een grote boosdoener. Daarnaast kan je een kamer hebben die veel kost en ben je veel geld kwijt aan eten en uitgaan. Je moet dan kijken naar de perfecte bijbaan die je kan gaan doen in combinatie met je studie. Dit is dan een bijbaan die je vooral avonds kan doen, dit komt doordat je overdag vaak naar je studie locatie moet gaan. Student oppasser kan de perfecte bijbaan voor je zijn, zo hoef je alleen maar goed om kunnen gaan met kinderen en moet je zorgen voor een veilige sfeer.

Waar zorg je als student oppasser voor?

Als student oppasser moet je voor meerdere dingen zorgen, ten eerste moet je goed kijken naar de veiligheid van de kleine kinderen. Zo moet je vaak bij iemand in huis zorgen voor de kinderen als de ouders niet thuis zijn. De ouders vinden het dan van belang dat er iemand is die goed kan letten op de kinderen. Kleine kinderen kunnen vaak rare dingen doen die gevaarlijk zijn, zo kan het gaan om het doorslikken van speelgoed en andere gekke dingen. Hier moet je als student oppasser goed op letten en ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. Daarnaast kan je ook een andere service aanbieden aan de mensen. Je kan bijvoorbeeld heel goed koken en dit kunnen ouders ook fijn vinden als ze jou inschakelen als een oppas. Zo kan je dan koken voor de kinderen als de ouders er niet zijn, dit kan handig zijn als je onder etenstijd ook moet oppassen.

 

Jezelf als oppas aanbieden

Als je wilt werken als een oppas moeten mensen dit natuurlijk wel weten. Zo moet je online vindbaar zijn voor de klanten en kan je hierdoor ook gaan werken. Je hebt dan verschillende oppas platforms die je kan gebruiken om jezelf aan te bieden. Vaak gaat dit per stad en heb je voor iedere omgeving dan ook een website die je hiervoor kan gebruiken. Op deze platform kan je dan kijken naar de eisen van een oppas. Hier kan jij jezelf dan ook aanbieden en kan je een kort stuk over jezelf schrijven. Zo kan je hier neerzetten dat je slim bent en goed let op de veiligheid van andere. Ook kan het een voordeel zijn als je een EHBO-cursus hebt gevolgd.

MEER TE WETEN KOMEN

schakelen

Bijbaantje

Veiligheid